Groep MBID

Welkom op de pagina van de groep van juf Inge en juf Daniëlla. 
  

Natuur en Techniek

Met onze leerlingen zijn we in de lessen van Natuur en Techniek aan het leren hoe ons lichaam werkt. We leren over het skelet, dat we sterkte botten nodig hebben en hoe belangrijk soepele gewrichten zijn. Verder hebben we het over spieren en pezen gehad en hoe goed het is om gezond te eten voor je lichaam en gebit.
 

Geschiedenis

In de geschiedenislessen zijn we door het beroemde schilderij “de Nachtwacht” van Rembrandt van Rijn, meer te weten gekomen over de tijd waarin hij leefde; die van de regenten en vorsten. Ook weten we nu dat Amsterdam een hele rijke stad was toen, ondanks dat er ook veel arme mensen waren. De kinderen blijken echt geïnteresseerd zowel in Natuur en Techniek als in Geschiedenis; Superleuk!
 

Aardrijkskunde

Aardrijkskunde is ook al zo interessant. Deze lessen gaan vooral over de verschillende soorten landbouw in Nederland. We hebben hierbij een kijktafel gemaakt van allerlei soorten bloembollen. Na het thema gaan we de bolletjes in de grond stoppen, om in het voorjaar te kunnen genieten van de mooie bloemen. Natuurlijk hoort er ook een topo-toets bij het eerste thema. Deze zal gaan over Friesland, Drenthe en Groningen. Spannend!

   

Sint Maarten

Omdat Sint-Maarten alweer bijna voor de deur staat, zijn we alvast begonnen met het maken van lampionnen. Dit jaar maken we een mooie lampion van papier-maché. Het kledderen met lijm en kranten is altijd een groot succes bij de leerlingen. Onze creaties houden we nog even geheim!


deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl