Groep KBA

Welkom op de pagina van groep KBA van juf Annet en juf Sanne.

Sinterklaasfeest

Deze maand zijn wij begonnen met het thema “feest”. We zijn natuurlijk begonnen met het Sinterklaas feest. In de klas was er een stoomboot gemaakt, de kinderen konden zich gaan verkleden als Piet of Sinterklaas en zij konden in de huishoek cadeautjes inpakken en uitdelen. Er stonden een heleboel leuke Sint spelletjes in de klas, zoals memory, kwartet, puzzels etc. En het poppenhuis was gevuld met Sinterklaas, pieten en Amerigo. Zo konden zij het Sinterklaas verhaal naspelen in het poppenhuis.

De begrippen die wij deze periode hebben geleerd zijn: De mijter, de mantel, de pietenmuts, de kraag, de stoomboot, de baard, de snor,  de schoorsteen, de brief, het grote boek en dag/nacht. Ook hebben we het gehad over groot en klein.

De letter die wij hebben geleerd is de letter m: van mijter, mantel, maan en muts.  

Het thema Sinterklaas hebben wij afgerond met de komst van Sinterklaas. Wat een gezellige dag was dat! De kinderen waren allemaal erg blij met hun cadeaus en wat kwam Sinterklaas op een toffe manier naar school! Sinterklaas kwam in een echte hijskraan aangereden en helemaal hoog bovenin, zat nog een piet ook!

Kerstfeest

Nu gaan wij beginnen met het thema “Kerst”. Ook hier zullen wij weer veel leuke activiteiten en spelletjes mee gaan doen. Er komt een mooie kerstboom in de klas en het kerstverhaal wordt voorgelezen.

De begrippen die wij tijdens dit thema gaan leren zijn: De kerstversiering, de kerstboom, de kerstkrans, de kerstbal,  de kaars, de vlam, de stal, het bezoek, delen en gezellig.  

De letter die wij gaan leren is de letter k: van kerstboom, kerstman, kerstkrans en kaars.  

Dit thema wordt op vrijdag 21 december afgerond met een heerlijke kerstbrunch. Hierna hebben de kinderen een welverdiende vakantie en zien wij hen weer op maandag 7 januari!

 


deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl