Groep BB3

Welkom op de pagina van groep BB3 van juf Daniella en juf Monique.

Wat gezellig dat u even komt lezen over hoe het in onze klas gaat! Wij zijn groep BB3 van juf Daniëlla en juf Monique. Een gezellige klas met 14 leerlingen.

Vreedzame school

We zijn het schooljaar gestart met een flink aantal lessen uit de methode Vreedzame School. Hierdoor hebben we een gezellige en veilige sfeer met elkaar gecreëerd. Ook zijn er regels bedacht en praten we met z’n allen veel over respect , veiligheid en verantwoordelijkheid. Iedereen heeft een belangrijk taakje in de klas, zodat we allemaal ons steentje kunnen bijdragen als het gaat om verantwoordelijkheid.

Als klas zijn wij tegen pesten. We hebben actief meegedaan met de Week tegen Pesten. Het allerleukst was de afsluiting; de Anti Pest Club Game! Hiermee hebben we zelfs Anti Pest Club armbandjes gewonnen!
 

Snappet

Met rekenen en spelling mogen wij werken met tablets via Snappet. Snappet is een adaptief onderwijsplatform dat elk kind uitdaagt om zich optimaal te ontwikkelen. In Snappet maken leerlingen opdrachten, zoals ze dat anders in een werkboek of schrift doen. Natuurlijk alles in combinatie met een instructie en waar nodig een verlengde instructie.

Wereld Oriëntatie

In deze groep maken we Wereld Oriëntatie uit de methode Wijzer deel 8. Met regelmaat herhalen we uit deel 6 en 7 zodat elke leerling aan het eind van het schooljaar genoeg kennis heeft over aardrijkskunde, natuur en techniek en geschiedenis. De aardrijkskundelessen gaan op dit moment over landbouw in Zuid-Amerika. We leren hoe boeren daar werken en welke verschillen er zijn. De geschiedenislessen gaan over de Gouden Eeuw. We leren over de handel die werd gevoerd en over de belangstelling voor cultuur en wetenschap. De lessen van natuur gaan over de verschillen en overeenkomsten tussen verschillende soorten dieren. Als aanvulling op de WO lessen komt meester Fred binnenkort een heel interessante techniekles geven. Maar daarover de volgende keer meer!

 

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl