Groep BB1

Welkom op de pagina van groep BB1 van juf Janey en meester Bart.

Onze groep bestaat uit dertien kinderen. Er zitten zes meisjes en zeven jongens in onze groep. Juf Janey staat vier dagen per week voor de groep. Meester Bart staat één dag per week voor de groep.

De eerste schoolweken

De eerste paar weken van het nieuwe schooljaar zitten er alweer op. In deze eerste weken zijn wij veel bezig geweest met elkaar beter te leren kennen. Dit deden we vooral in de vorm van spelletjes, maar we leerden elkaar ook beter kennen door de lessen van de Vreedzame School.

Veel kinderen kenden elkaar al van voorgaande schooljaren, maar toch waren er ook weer nieuwe gezichten in de klas. Zo kenden veel kinderen meester Bart al goed, maar juf Janey was nog nieuw en dus konden de kinderen op deze manier haar ook beter leren kennen. Eén van de spelletjes die we deden was “wie is het?”. Eerst schreef iedereen 3 eigenschappen van zichzelf op en deden we de briefjes op een grote stapel. Om de beurt werd er een briefje voorgelezen en dan mocht iedereen raden van wie het briefje was. De kinderen vonden het erg leuk om elkaar op een speelse manier beter te leren kennen.
 

Vreedzame school

De lessen van de Vreedzame School staan in deze periode vooral in het thema van het vormen van een groep. Hieronder valt natuurlijk het elkaar beter leren kennen, maar ook het maken van afspraken en routines hoort hier bij. Zo hebben we tijdens de lessen van de Vreedzame School samen afspraken gemaakt voor in de klas. Deze afspraken hangen nu op een poster in de klas. Naast deze afspraken hebben we ook taken gemaakt voor in de klas. De kinderen mochten zelf bedenken voor welke taken zij zich verantwoordelijk willen voelen. Zij bedachten onder andere de taken pestpolitie, postbode en uitdeeldienst. Ieder kind heeft een eigen taak. Om de paar weken veranderen we de verdeling van de taken.

Knutselen

Eén keer per week krijgen de kinderen een knutsel les. Eén van de knutselwerken waar we de afgelopen tijd mee bezig zijn geweest is het maken van een ijsje. Deze ijsjes werden gemaakt van ijsstokjes. De kinderen moesten zelf bedenken hoe ze de ijsstokjes aan elkaar konden bevestigen. Het was leuk om te zien hoe ieder op zijn eigen creatieve manier de stokjes aan elkaar vast maakte en er uiteindelijk een vrolijk ijsje van knutselde.

Pleinspelen

Dit jaar zijn we gestart met de Pleinspelen. Elke donderdag worden er tijdens het buitenspelen extra activiteiten aangeboden door het team van Sportservice. De kinderen mogen zelf kiezen aan welke activiteit ze mee doen. De Pleinspelen zijn tot nu toe een groot succes. Vol enthousiasme zijn de kinderen bezig met voetbal, jongleren, touwtje springen en andere leuke spelletjes. 

Klasbord

We hebben met onze klas een afgeschermde omgeving waar u als ouder/verzorger toegang voor kan krijgen. Hierin posten we zo af en toe een foto met wat we doen in de klas. Mocht u hier nog geen gebruik van maken maar het toch leuk te vinden om op deze manier op de hoogte te raken van wat er zoal gebeurt in de klas dan kunt u zich aanmelden via juf Janey of meester Bart.

 

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl