Groep BBMa

Welkom op de pagina van de groep van meester Marco.

Natuur en Techniek

Wat een leuke dingen hebben we de afgelopen periode gedaan!!

Zo hebben we samen met meester Fred slootwater gefilterd. Met een zelfgemaakt filter wat uit allerlei natuurlijke materialen bestond zoals zand, koolstof en filtermateriaal van papier lukte het ons om het troebele slootwater tot helder water om te toveren. Een heel precisiewerkje om het filter te maken, maar het resultaat was er naar. Op de inloopmiddag hebben we het resultaat aan alle belangstellenden laten zien. Zo leerden we dus dat je uiteindelijk van water om ons heen echt drinkwater kunt maken. Ons water hebben we uiteraard niet gedronken omdat dit hier nog niet schoon genoeg voor was..
    

Thema "Gezondheid"

Passend binnen het thema ‘gezondheid’ hebben we een les gehad over het poetsen van onze tanden. Net als bij een echte mondhygiënist kregen de kinderen een pilletje met kleurstof. Deze hecht aan viezigheid op de tanden. Een heleboel paarse gebitten kwamen tevoorschijn. Na het poetsen waren deze verdwenen, dus aangetoond was dat het poetsen van ons gebit een belangrijke bijdrage levert aan de gezondheid van de tanden en kiezen.
   

Sponsorloop

De sponsorloop was een groot succes. Helaas waren de weergoden ons slecht gezind, het was namelijk nat en er stond heel veel wind. Noodgedwongen moesten we een parcours in de gymzaal neerzetten. Niet getreurd, de kinderen hebben evengoed ontzettend hun best gedaan om zoveel mogelijk rondjes te lopen. Als beloning kreeg iedereen een bidon om hieruit water op school te kunnen drinken. Deze blijft lekker op school zodat we op de warme dagen gezond water kunnen drinken. Het belang van drinkwater is namelijk tijdens het thema ‘gezondheid’ veelvuldig besproken.
   

Seksuele vorming

We zitten momenteel in de afrondende fase wat betreft de lessen over de Lentekriebels. Een lessenserie omtrent seksuele vorming. Een onderwerp wat ieder jaar weer voor de nodige hilariteit en onrust zorgt, maar toch is het wel van belang dat de kinderen weten over de veranderingen die op stapel staan ten tijde van de puberteit. Ter afsluiting kijken we naar afleveringen van ‘Dr. Corrie’. Op komische maar zeker duidelijke en voor de kinderen zeer aansprekende manier wordt dit onderwerp met alle facetten besproken.
   

Geschiedenis

Op dit moment zijn we met Geschiedenis bezig met de periode van de Wereldoorlogen. Een afschuwelijk onderwerp in de geschiedenis, maar het blijft ieder jaar weer de kinderen wel boeien. Vooral vanuit het oogpunt dat dit nooit meer mag gebeuren blijven we hier jaarlijks bij stil staan.
   

1 April

Vandaag nog een aantal leuke grappen in het kader van 1 april.  Een tweetal dames uit de klas wilde wel heel behulpzaam een kopje thee inschenken. Toch niets vermoedend een klein slokje en jawel, heerlijk zout in plaats van zoet. Grote hilariteit alom. 


 

 

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl