Groep BBMa

Welkom op de pagina van de groep van meester Marco.

CITO toetsen

Momenteel hebben we het heel druk met de afname van de halfjaarlijkse Cito-toetsen. Door de hele school heen worden de leerlingen getoetst om te kijken wat hun niveau is met rekenen, begrijpend lezen, spelling en technisch lezen. Best een intensieve periode. Deze gegevens zijn voor ons belangrijk om ons leerlingvolgsysteem up-to-date te houden, maar ook om het onderwijs nog beter op de leerling af te stemmen.

    

Gastles Dhr. Bert Schuiling

In de afgelopen periode zijn er een aantal noemenswaardige dingen geweest. Zo hebben we een gastles gehad van Dhr. Bert Schuiling. Voormalig leerkracht, werkzaam in het theater geweest en nu gaf hij ons een les over ‘geld’. En dan vooral hoe je goed en verstandig met geld om kunt gaan. Dit werd een heel leuke en interactieve les waar de kinderen zeer actief en enthousiast aan meededen. Allerlei tips passeerden de revue over sparen, dingen goedkoper voor je maken. Door middel van allerlei verhalen wist hij de kinderen dusdanig mee te nemen dat sommige dingen ook echt een ‘eye-opener’ waren. Bijvoorbeeld hoe je met een klein budget toch een leuk feest kunt geven, of hoe je in de winkel kunt kijken naar alternatieve producten met een aantrekkelijke prijs. Echt een leuk geheel, dank daarvoor.

   

Schoolsportdag

De schoolsportdag voor onze schoolverlaters hebben we gehad op het terrein van MSV Zeemacht. De weergoden waren ons dit jaar wat minder gunstig gezind. Het was best wel koud en winderig, maar dit deerde onze leerlingen niet. Vol overgave en enthousiasme hebben ze zich in de diverse spelen gestort. Er was een conditietest, Expeditie Robinson, voetbalvormen, binnen (even lekker voor de kleumende leerkrachten) in de sporthal lasergame en judovormen (stoeispellen). Alles was prima georganiseerd door sportservice Den Helder. Volgend jaar willen we zeker weer meedoen.

   

Meester- en juffendag

Tot slot hebben we ook nog de meester- en juffendag gehad. Ik mag wel zeggen dat ik dit jaar behoorlijk verwend ben. Allerlei leuke cadeaus, waarvoor nog hartelijk dank. Tof was de stormbaan die geregeld was. Dit wisten de kinderen niet, dus de verrassing was ’s morgens compleet. Dat was ook erg leuk om mee te maken. Daarna even lekker een paar dagen er tussenuit met Hemelvaart.

Even een korte impressie. 

 

 

 

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl